Tin House / sauermartins

first_imgTin House / sauermartinsSave this projectSaveTin House / sauermartins Tin House / sauermartins Brazil CopyHouses•Canela, Brazil Photographs Architects: sauermartins Area Area of this architecture project Houses Collaborators:Lucas schneider zimmer, ignacio de la vega, eliza hauschild, paula motta, javier guardiola, carolina mottin, mariana fagián, barbara perin remussi, luísa cassol pasqualotto, júlia scopel fragaStructure:Filipa abreuConsultant:José luiz canalParticipations:Mostra Y.A.L.A. YOUNG ARCHITECTS IN LATIN AMERICA 16. mostra internazionale di architettura LA BIENNALE DI VENEZIA . 2018 / Selecionada entre os 20 projetos que representam o Brasil no panorama de obras da bienal iberoamericana de arquitectura y urbanismo . 2019City:CanelaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Federico CairoliRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. At this site, the landscape transforms ranging from the contrast between the blue sky and the green vegetation and the grey days with cold, foggy weather, typical of one of the most rigorous winters in Brazil. Save this picture!© Federico CairoliThe monolithic piece is permeated by a garden that connects the building to its surrounding natural landscape. Through its courtyard scheme, the house gains an inner garden that frames the view of the neighboring preserved trees and, at the same time, provides privacy to the internal spaces. Save this picture!© Federico CairoliSave this picture!Floor PlanSave this picture!© Federico CairoliThe program follows the owners’ requirement for a single-storey urban house with a large garage to accommodate their simple antique car collection. Save this picture!© Federico CairoliResulting in a single-floor volume, the square floor plan is divided into three sectors. The two opposing sectors are equal in size and accommodate the garage on one side and the house on the other. These spaces are articulated by a service area and a barbecue space, connected to an external deck and to the garden. Save this picture!© Federico CairoliFrom the outside, the house presents itself as a closed and austere block, whereas, from the inner courtyard, it transforms into transparent, revealing facades with wide windows that integrate house and garden. The internal patio becomes an introspective, contemplative space that acts as a connection between the different sectors of the program. The lineal opening of the garage facade provides a partial view of the parked cars, integrating them to the residential area. Save this picture!© Federico CairoliThe programmatic organization of the house pursues, at the same time, the fluidity of the domestic areas and the quality of the internal spaces, especially in terms of abundant natural light and visual connection to the exterior. Each space establishes a unique relationship with the other rooms as well as with the surrounding views. A series of sliding doors organizes and delimits the social and private areas, conforming a large intimate space for the couple’s daily life. Save this picture!© Federico CairoliThe restricted budget influenced the selection of materials and technologies employed in the construction. The focus was the viability of the project as well as a reduced maintenance cost. The design combines a concrete structure for the base [foundation, slabs and fixed furniture] and a metallic structure for the columns and beams. The exterior walls and the roof are cladded with the same metal roofing panels, which, along with the wooden cladding in the main facade, compose a monolithic volume. Save this picture!© Federico CairoliThe exterior and interior surfaces combine wood, glass and metal as a reflection of both industrial and artisanal aspects of the nature of the construction process.Save this picture!© Federico CairoliThe dark aesthetic of the exterior materials alludes to the local technique traditionally employed in the treatment of wooden houses, resulting in a simple architecture, fully capable of integrating itself to the surrounding landscape.Save this picture!© Federico CairoliProject gallerySee allShow lessPink Seesaws Installed along US-Mexico BorderArchitecture NewsMonograph Compiles Data-Driven Starchitect RankingArchitecture News Share 2018 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/921972/lata-house-sauemartins Clipboard “COPY” Area:  3552 ft² Year Completion year of this architecture project center_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/921972/lata-house-sauemartins Clipboard Save this picture!© Federico Cairoli+ 27Curated by Matheus Pereira Share ArchDaily Lead Architects: Cássio Sauer, Elisa Martins Photographs:  Federico Cairoli, Cássio Sauer Projects “COPY” CopyAbout this officesauermartinsOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCanelaBrazilPublished on July 31, 2019Cite: “Tin House / sauermartins” [Casa de Lata / sauermartins] 31 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

"Tin House / sauermartins"