8M House / Architects’ Creative

first_img “COPY” 2019 Houses New Zealand CopyHouses•Christchurch, New Zealand Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933258/8m-house-architects-creative Clipboard Architects: Architects’ Creative Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeArchitects’ CreativeOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChristchurchOn FacebookNew ZealandPublished on February 06, 2020Cite: “8M House / Architects’ Creative” 05 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?8M 住宅,以恒温材料构筑 / Architects’ Creative是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Sam Hartnett Manufacturers Brands with products used in this architecture project 8M House / Architects’ CreativeSave this projectSave8M House / Architects’ Creative Manufacturers: APL NZ, Bocci, Dimond, Duravit, HERMPAC, Pozzi Ginori, Silver TravertineDesign Team:Kate Sullivan, Daniel SullivanEngineering:EngcoLandscape:Ben McmasterCity:ChristchurchCountry:New ZealandMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Sam HartnettText description provided by the architects. The 120m2 footprint has been cleverly re-planned and extended with the desire for longevity being at the forefront of decision making throughout. With the generosity of volume prioritised over the additional floor area, only 20 m2 was added in the process. A practical approach was taken to sustainability, working within the framework of the existing building the thermal mass and structure of existing concrete was utilised in conjunction with new elements, including warm-roof construction, thermally broken aluminum joinery, natural and sustainably sourced material selections, solar hot water and integrated heat recovery system.Save this picture!© Sam HartnettThe POP! up, driven by the desire for a new social kitchen space at ground level with generous natural light and a physical connection to the landscape, in conjunction with a new bedroom and ensuite at first-floor level, also provides access to rooftop outdoor living. A generous double-height space over dining completes the addition. The contemporary extension, which could be considered a new insertion, juxtaposes the original home confidently rising skyward from behind the concrete parapet. Respectfully, only two walls and a portion of the roof were removed to allow for the newly conceived space.Save this picture!Ground floor planConceptually, the POP! up was conceived as a simple upward extrusion clad in a skin of marine-grade aluminum panel cladding, in running bond to reference existing features. With considered window placement to capture views to surrounding hills, alongside generous roof glazing, the result is a light-filled volume displaying a dynamic play of light and shadow over the course of the day. Designed with a balance between creating privacy and passive features in mind, the extension is orientated for solar gain, with opening arrangements for stack ventilation to utilizing predominant breezes ensuring the house maintains a temperate interior climate.Save this picture!© Sam HartnettIn contrast to the original, the interior of the POP! up comprises a palette of warm and enduring materials including travertine flooring, larch boarding to walls and ceilings, and oak and brass metalwork detailing, adding a subtle layer of texture and patina, composed and executed to the highest level of detail and craftsmanship. The resulting spaces of the home embody the craft of architecture, bringing joy to the occupants in their everyday living, thus meeting their desire for an enduring family home.Save this picture!© Sam HartnettProject gallerySee allShow lessApartamento ready-made / azabSelected ProjectsSeattle Asian Art Museum / LMN ArchitectsSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/933258/8m-house-architects-creative Clipboard Year:  Save this picture!© Sam Hartnett+ 20Curated by Paula Pintos Share Photographs 8M House / Architects’ Creativelast_img read more

"8M House / Architects’ Creative"