Triangle House / Robeson Architects

first_img Lead Architect: Triangle House / Robeson ArchitectsSave this projectSaveTriangle House / Robeson ArchitectsSave this picture!© Dion Robeson+ 23Curated by Paula Pintos Share Projects ArchDaily 2015 Manufacturers: AutoDesk, Bernini Stone Photographs:  Dion Robeson Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917711/triangle-house-robeson-architects Clipboard Photographs Simone Robeson CopyAbout this officeRobeson ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPerthAustraliaPublished on May 31, 2019Cite: “Triangle House / Robeson Architects” 31 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  180 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Architects: Robeson Architects Area Area of this architecture project Australia Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationAutodeskAutoCAD 2D and 3D Design SoftwareClients:Young CoupleCollaborators:Be ProjectsCity:PerthCountry:AustraliaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Dion RobesonText description provided by the architects. Mount Lawley House is the architects own home, built on a 180m2 triangular lot. This challenging site also has the busy Vincent Street to its north and a 1.5m sewer easement to the rear boundary. Regardless, this prime location is wedged between Hyde Park and bustling Beaufort Street, and just a few kilometers from Perth. The design represents the client/architect’s belief in function over convention and that small, odd parcels of land can be successfully and affordably developed into interesting and spacious buildings.Save this picture!© Dion RobesonWorking with the council and neighbors ensured a smooth planning approval resulting in 170m2 of the gross area being provided.  It demonstrates to the public how much effective space can be created from small lots and the importance of architecture to achieve this. The geometric forms of the house are bold and unprecedented in its immediate surrounds, however, adds to the mix of cathedrals, block apartments, and character homes that prevail.  The local council was supportive of the modernist aesthetic and encourage a mix of new and old buildings, enhancing the vibrancy and diversity of the area.Save this picture!Ground Floor PlanThe brief called for a minimal home and home office for a professional couple who work from home.  The 28m2 home office engages with the street level, with the main living areas above.  The 70m2 living area balances the clients desire to engage with the vibrant surrounds and the need for privacy.  High-level expansive glass opens up the entire living area to the Hyde Park treetops, omitting any view of the home’s backyards below with the exception of character chimneys. 2-way glass in the projecting steel box on the Vincent Street side acts as a retreat for sitting and watching the street below. Every opening was considered and sight lines are drawn to ensure privacy where needed. Save this picture!© Dion RobesonSave this picture!SectionSave this picture!© Dion RobesonLow E, acoustic glass dulls peak hour sounds. Circulation is minimal and every space has a use or two, with ample of inbuilt storage and furniture. Engineers were engaged early to enable building on the sewer set-back line (through piling) and to support the 650km steel box window. A local artist has been commissioned to do a mural on the boundary wall. Its strength lies in its allocation of the limited budget to produce a high spec home with luxury finishes, valuing the quality of spaces over quantity.Save this picture!© Dion RobesonKey features such as the waterfall skylight glass over the stair, the steel box window and the expansive stacking glazing in the living area were possible due to savings in other areas. The overall contract price of $464,000 + GST came in lower once all provisional sum adjustments were made. It is sustainable firstly in the amount of land per person, which is drastically lower than average. Low E acoustic glass, exposed concrete floor, and cross ventilation were all incorporated reducing the need for air conditioning. The house has become a positive talking point in the Mount Lawley community and is known as “the triangle house”.Save this picture!© Dion RobesonProject gallerySee allShow lessChina Light and Textile City Fashion Show Center / WAU DesignSelected ProjectsClifton Hill House / Herriot Melhuish O’Neill ArchitectsSelected Projects Share “COPY” Triangle House / Robeson Architects Products translation missing: en-US.post.svg.material_description “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917711/triangle-house-robeson-architects Clipboard CopyHouses•Perth, Australia Houseslast_img read more

"Triangle House / Robeson Architects"