Reconversion in Ghent / Axel Devroe

first_imgSave this picture!© Axel Devroe+ 28 Share Projects Photographs “COPY” 2004 Reconversion in Ghent / Axel DevroeSave this projectSaveReconversion in Ghent / Axel Devroe ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790004/reconversion-in-ghent-axel-devroe Clipboard CopyAbout this officeAxel DevroeOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationGhentBelgiumPublished on June 25, 2016Cite: “Reconversion in Ghent / Axel Devroe” 25 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Renovation•Ghent, Belgium Houses Belgium “COPY” Photographs:  Axel DevroeSave this picture!© Axel DevroeRecommended ProductsDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsText description provided by the architects. About the site:It all started when three friends bought an abandoned industrial lot that was in a terrible condition, but had an exceptional potential for transformation.Situated in the middle of a city-block in the dense, historic center of Ghent, the L-shaped lot is surrounded by back gardens and townhouses.Save this picture!© Axel DevroeThe existing buildings were divided into three houses. Between each new dwelling small patches were scooped out of the buildings, making room for enclosed private gardens with a distinctive urban feel. The former stock yard/car park was converted in a communal garden, acting as a social meeting point for the owners. Although each owner designed the lay-out of his own house, changes to the exterior were kept to a strict minimum, safeguarding the overall unified and industrial look.Save this picture!DiagramAbout the house:The lay-out started from a twofold idea:− firstly the purely functional needs: bringing a maximum of natural light into the space and keeping the floor space as open as possible; thus creating an easy, free-flowing and relaxed atmosphere.− secondly accepting the unique character of the site in the urban landscape and incorporating it in the design. This resulted in an open plan lay-out consisting of large connecting interior spaces; linking horizontally as well as vertically.Different in size, height, view, orientation, level… they are unified by their material and yet varied with specific spatial qualities allowing the client to use them according to his mood, needs, season etc. Additionally, all of these spaces have access to the surrounding garden; connecting the outdoors with the indoors; maximizing and encouraging usage of the precious and rare outdoor city-space.There is no real path to take or follow to wander through the house, no dead-end corridors and with views of the surroundings lurking around every corner, the house relates to the city and vice versa.Save this picture!© Axel DevroeAt the center of the volume a vertical void connects the different levels, not only revealing the slim concrete floor and slender beams but also the outdoor patio next to the bathroom. Without this void, this would be the darkest spot on the ground floor but by opening up the floor, this area is now light-filled and gives the visitor a rare glimpse of the lush foliage of the trees in the neighbours’ garden. Save this picture!SectionMaterial use is functional and kept to a strict minimal. Polished concrete flooring allows minimal construction height not altering the existing window openings and heights in the facades. The visible casting seams add a rough, industrial note. New steel frame sliding windows mingle with renovated iron cast windows. Both frame views of the garden and the surrounding urban landscape, blurring the boundaries between the house and the city.  Large stainless steel kitchen surfaces are easy to maintain and reflect light while wood veneered cupboards add contrast and structure. Save this picture!© Axel DevroePlenty of empty wall space is provided for the display of the owners art collection and travel memorabilia. To complement -and in keeping with the architectural concept- we sourced furniture pieces that combine natural, tactile materials like wicker, marble or wood with technical, industrial details (e.g. the pieces from Poul Kjaerholm or Eames). Save this picture!© Axel DevroeProject gallerySee allShow lessHow to Adopt BIM: 3 Ways to Approach Your Firm’s Pilot ProjectArticlesLock & Be Free / Wanna OneSelected Projects Share Reconversion in Ghent / Axel Devroe Year:  Area:  380 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Axel Devroe Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/790004/reconversion-in-ghent-axel-devroe Clipboardlast_img read more

"Reconversion in Ghent / Axel Devroe"

UEFA CL:Asamoah crashes out with Juventus

first_imgGhana midfielder Kwadwo Asamoah suffered elimination from the Uefa Champions League after Juventus lost 1-0 at Galatasaray on Wednesday.The Ghanaian international played full throttle as they went down 1-0 at the Turk Telecom Arena in a rescheduled fixture.A late goal from Wesley Sneijder eliminated the Italian champions from Europe’s elite inter club competition in awful conditions in Istanbul.The crucial match between the two clubs was postpnoed on Tuesday after 31 minutes due to a downpour of hail and snow, and conditions were hardly much better as Roberto Mancini’s side joined Real Madrid in progressing from Group B.Within seconds of the restart the game looked certain to fall victim to further farce when the ball became stuck in the thick brown mud coating the surface, but the flanks were dotted by green patches and play was just about possible over the white dusting in Istanbul.The best chance of the truncated first half came to Carlos Tevez, who took the ball on following some good hold-up play from Fernando Llorente, burst into the box but then lost his footing on the slippy turf when swinging his right boot at the ball and only found the side netting. The viscous surface made a short-passing game near impossible and so it was from a long-ball that Gala claimed the winner on 85 minutes, Didier Drogba flicking it on to Sneijder who took the ball superbly in his stride and stroked a lovely shot into the far corner past Gianluigi Buffonlast_img read more

"UEFA CL:Asamoah crashes out with Juventus"